Bli Prenumerant

Idén om att använda naturens dokumenterat välgörande egenskaper i kombination med att samla människor som vill växa i sitt ledarskap av sig själv och andra har grott hos alla tre initiativtagare som nu gör verklighet av sina visioner under namnet Beyond Retreat. 

Siri Wikander som jobbat med lärande och utveckling på bland annat Axfood och Scandic Hotels och numer är konsult ser naturen som en plats att reflektera i och komma ner i varv.
— Att vara i naturen ger möjlighet att tänka längre tankar, få fördjupad närvaro och komma till insikt om vart jag är på väg. Vi står alla inför stora utmaningar framöver och då tror vi att det är viktigt att utveckla sitt självledarskap och bygga nätverk.

Johan Norrfjärd som säger sig vara uppvuxen utomhus arbetar med chef- och ledarutveckling samt coachning av vd:ar. Han hoppas att retreaten ska resultera i konkreta beteendeförändringar — om deltagarna är öppna för det.
— Vi ska hjälpa till att skapa förståelse för vad som skapar beteende och mognaden som krävs för att utvecklas som ledare. 

Niklas Lindhardt är ingenjör och har arbetat med självorganiserade bolag. Han tror att det finns en kraft i att mötas utan masker och filter och att naturen i sig hjälper till att öppna sinnena. 

— Utvecklingspsykologin kan hjälpa oss att få förståelse för de stadier som vi faller tillbaka i och hur vi då kan glida in i ett destruktivt ledarskap. När vi åker bort utan mobilen och kommer ut i naturen så ökar chansen att viskningarna från hjärtat kan komma fram. 

Retreaten kommer hållas i Fulufjällets nationalpark i två omgångar under vecka 33 i augusti. Vardera retreaten pågår i tre dagar och inleds med två digitala möten för att deltagarna ska hinna lära känna varandra. Efter fjällvistelsen kommer ett digitalt uppsamlingsmöte ske. För att öka deltagarnas självinsikt är tanken att använda ett personlighetstest som bygger på Big five och som tydliggör personliga drivkrafter inför retreaten. 

Initiativtagarna har bokat stugor som ligger på toppen av Fulufjället och intygar att både vana och ovana vandrare är välkomna. Deltagandet sker till självkostnadspris och initiativtagarna har inget vinstintresse i detta. 

— Vi tror på en hybrid framtid där vi tar det bästa av de digitala och de fysiska mötena. Det här är vårt försök till en sådan lösning, säger Siri Wikander. 

Text: Jennie Jensen