Bli Prenumerant

Tydlighet och förmågan att fatta beslut är egenskaper som svenskarna uppskattar hos en chef, så i viss mån är det väntat att profiler med starka personligheter toppar listan över drömchefer. Samtidigt är det intressant att de flesta föredrar en chef av det egna könet, där Leif GW Persson är det enda könsöverskridande valet på kvinnornas och männens topplistor, säger Elisabeth Skol, HR-direktör på ManpowerGroup.

Vi kontaktade Hélène Belin, kommunikationschef på ManpowerGroup Sverige, för att höra mer om undersökningen.

Toppsvaren, Zlatan och GW, är ju ganska olika personer i sättet, vad tror du de har gemensamt som gör dem tilltalande i en ledarskapsposition?
–Kanhända att vi önskar oss tydliga och kraftfulla personer som ledare speciellt i kristider?
Jag skulle tro att eftersom vi alla är olika så har vi också olika preferenser. Man får komma ihåg att listan över drömchefer är jättelång, dessa är de som nämnts av flest. Jag har själv lite svårt att relatera till dessa män som drömchefer, men det är ju som sagt personligt!