Bli Prenumerant

Att som arbetsgivare kunna erbjuda flexibla och hållbara förmåner som förenklar de anställdas vardag blir allt viktigare. Samtidigt trendar cyklande i stort med elcykeln i spetsen. Det speglas också i förväntningarna på arbetsgivare – just transportförmåner återfinns i topp bland förmåner som efterfrågas bland anställda. Ytterligare en faktor i förmånscykelns uppsving är att den är en helt kostnadsneutral förmån för arbetsgivare.

BusinessBike är marknadsledande i Tyskland, och under konceptet levereras 150 000 leasade cyklar per år. Under sommaren etablerade man sig i Sverige med konceptet som bygger på att tillgängliggöra en fullservice-leasingtjänst för förmånscyklar med så flexibla lösningar att de passar alla arbetsgivare och anställda, oavsett behov. På sikt vill man demokratisera cyklandet genom att göra hållbar transport tillgänglig för fler, oavsett inkomstnivå eller bostadsort.

– BusinessBike vill att det ska vara enkelt i alla steg att välja ett hållbart och hälsosamt val. Nu är det möjligt för arbetsgivare investera i personalstyrkans mående och ligga i framkant av svenskt företagande – helt utan krånglig administration, säger Daniel Fathi-Najafi, Country Business Manager på BusinessBike.


BusinessBike har cyklar för alla säsonger och utflykter. Vilken blir ditt val av sommarcykel? På bilden elcykeln Gazelle grenoble.

BusinessBike sticker ut bland konkurrenterna på den svenska marknaden genom att erbjuda flexibilitet och enkelhet utöver det vanliga, inte minst för arbetsgivare. Bland annat erbjuder företaget helförsäkring och ta-tillbaka-garanti vid förändrande anställningsförhållanden, och tillämpar inga beställningsfönster eller minimikrav på volym. Den helautomatiserade digitala processen gör det smidigt och bekymmersfritt för arbetsgivare och HR-ansvariga genom hela processen. Efter att företaget registrerat sig i BusinessBike-portalen kan arbetstagaren själv besöka någon av BusinessBikes partnercykelbutiker och välja den cykel som passar behov och önskemål bäst. De över 80 anslutna butikerna finns från Ystad i söder till Luleå i norr, och nya ansluter varje vecka.

Tack vare en progressiv hållning till hållbarhet och dessutom en historia av personalvård som en viktig och prioriterad fråga, har Sverige länge legat i framkant inom personalförmåner. Det gör också förväntningarna på arbetsgivaren högre hos de anställda, menar Daniel Fathi-Najafi.

– Återförsäljare som ansluter sig till oss blir fler för varje vecka och vi räknar med att förmånscykel inom några år kommer vara ett vanligt önskemål om inte ett krav som många arbetstagare ställer på sin arbetsgivare. Den arbetsgivare som vill möta önskemålen från anställda, förbättra deras hälsa, förenkla deras vardag och göra det på ett miljövänligt sätt, kan göra det helt kostnadsneutralt med förmånscykel, säger Daniel Fathi-Najafi.

Om förmånscykeln:

  • Har snabbt blivit en av de mest populära förmånerna
  • Helt kostnadsneutralt för arbetsgivare
  • Arbetstagare sparar upp till 40 % jämfört med att köpa samma cykel privat
  • Medför flera miljö- och hälsofördelar i jämförelse med andra transportmedel

Med försäkring och servicepaket kan arbetstagaren se fram emot ett enkelt och bekymmersfritt cyklande.