Bli Prenumerant

  1. Sommaren är då beslut om att byta jobb brukar växa fram. Gör det lätt för dina talanger att fatta beslutet att stanna, t.ex. genom att lyfta vad ni åstadkommit under året och spännande aktiviteter som är inplanerade till hösten. 
  1. Begär och boka in din ledighet, hitta ersättare som täcker för dig under dessa dagar och informera kollegorna om när och hur länge du är borta. Är ni ett smart företag så har ni automatiserat dessa saker, eller så får det bli en del manuellt mejlande och uppdatering av kalendrar.  
  2. Du behöver även påminna om och godkänna dina medarbetares ansökningar om semesterledighet. Många väntar in i det sista med att välja vilka dagar de ska ta ut.
  3. Bestäm hur tillgänglig du ska vara under semestern, om och när du ska gå in och beta av jobbmejlen. För hur mycket sommar det än är har inte alla förmånen att få vara helt “urkopplade” under sommaren. 
  4. Skriv också din personliga att-göra-lista för när du kommer tillbaka. Har ledigheten gjort sitt kan det vara svårt att minnas vad som måste prioriteras när du är igång efter sommarens sköna dagar. En given punkt är: slå av autosvar på mejlen. För den glömmer du garanterat på.